VANDRINGEN

Höga Kusten Hike är en tre dagar och 40 kilometer lång äventyrsfestival och vandring genom världsarvet Höga Kustens absoluta höjdpunkter. År 2015 deltog mer än 350 vandrare från 14 länder. Deltagare och journalister kallade Höga Kusten Hike den roligaste och vackraste vandringen i Skandinavien och vi är beredda att hålla med.

Upplägget är enkelt, du tar med dig utrustning och tält medan vi bjuder in likasinnade, väljer ut den vackraste vandringsleden, organiserar transporter, mat för alla dagar, gas, kartor, friluftsskola, utrustningsföredrag och after-hike. Du vandrar i egen takt till de utsatta check-points och vi möts upp vid gemensamma nattläger. 

Vid nattlägren kan du delta i friluftsskolan (första nattlägret) lyssna till utrustningsföredrag (andra nattlägret) eller så hittar du en egen plats att koppla av på eller slår dig ner vid sällskapet vid lägerelden. Vandingen är bitvis tuff så vi rekommenderar att du förbereder dig innan genom att vandra med den packning du tänker bära med dig på Höga Kusten Hike.

hoga-kusten-streck1

hoga kusten hike.
Höga Kusten Hike följer delar av Höga Kustenleden. Men vi har även valt att vandra på anslutande vandringsleder för att ta dig till några av de absolut vackraste platserna i Höga Kusten. Välkommen till vandringen Höga Kusten Hike! Vill du veta mer om vandring i Höga Kusten kan du läsa mer här: Vandra Höga Kusten 

hogakustenhikepartners