woolpower hoga kusten hike

WOOLPOWER – Hållbarhet i alla led.

Östersundsbaserade företaget Woolpowers vision är att generera värme i 100 år. Värme i form av högkvalitativa underkläder, förstärkningsplagg och accessoarer, där alltid funktion går före mode, men också värme i form av ansvar. Produktionen ska ske ansvarsfullt gentemot människor, djur och natur. Woolpower är en av få textilproducenter som finns kvar i Sverige. När andra har valt att lägga ut sin tillverkning till Asien eller Baltikum så har Woolpower istället valt att förstärka sin svenska produktion. Alla Woolpowers plagg stickas och sys i fabriken i Östersund och sömmerskorna följer produkterna tills de är klara. Därför är alla kläder märkta med den aktuella sömmerskans namn. Ullen dom använder kommer från Merinofår i Patagonien i Sydamerika och är garanterat mulesingfri.

Ullfrotté original – unikt material och Woolpower LITE

Woolpower gör många av sina kläder i sitt unika material Ullfrotté Original. Det är ett löst stickat material med stora öglor för att få så få beröringspunkter som möjligt mot huden. Detta ger maximal värmeisolerande effekt. Kläderna värmer inte, men luften som stannar mellan kläderna och din hud isolerar din egen kroppsvärme. Viktigt är också att kläderna transporterar bort fukt och hjälper dig att hålla en värmebalans i kroppen oavsett temperatur utomhus. Dom gör även ett tunnare slätstickat underställ som kallas Woolpower LITE. Woolpower har funnit i Östersund sedan 1969.

Woolpower och Höga Kusten Hike

Med sin långa erfarenhet är Woolpower definitivt experter på det dom gör. Under Höga kusten Hike är dom på plats för att berätta mer om sina produkter och om hur du bäst klär dig för utomhusaktiviteter.

Mer info: www.woolpower.se

Om Woolpower