fjallraven hoga kusten hike

FJÄLLRÄVEN

Friluftsföretaget Fjällräven grundades i dessa trakter redan 1960. Men mycket har hänt sedan dess och idag har Fjällrävens slitstarka och tidlösa friluftsutrustning blivit populära världen över.

En vandring i Fjällrävenland

Visste du att frilfutsföretaget Fjällräven grundades i dessa trakter? Tar du bilen 20 minuters norrut kommer du till Örnsköldsvik där firman grundades år 1960, här ligger även Fjällrävens Huvudkontor och Outlet.

Går du bara några hundra meter från start och målgång i Docksta hittar även du resterna av den fabrik där de första ramryggsäckarna sattes samman. Skuleskogen och Skuleberget var även populära platser att testa den tidiga utrustningen. Så det är ingen överdrift att säga att du vandrar i Fjällrävenland.

Funktionell, tidlös och slitstark utrustning.

Om du ska uppdatera din friluftsutrusting rekomenderar vi dig verkligen att ta en titt på Fjällrävens utrustning. Deras kläder i G-1000 väven kommer stå emot år av friluftsäventyr – ta en extra titt på vandringsserierna “Keb” och “Abisko”. Om du söker en ryggsäck är ryggsäckarna Kajka och Abisko två favoriter medan tältserien Akka har vunnit otaliga priser. Nedan hittar du lite länkar som kan vara bra i ditt funderande.

Mer info: www.fjallraven.se

Om Fjällräven