Home PageOm OssEn plats för inre och yttre frihet

En plats för inre och yttre frihet

Hej,
Jag heter Jerry Engström och jag är initiativtagaren till Höga Kusten Hike. Det är dock många fler än jag som bidrar till att detta arrangemang är möjligt. Länsstyrelsen i Västernorrland, markägare, funktionärer och samarbetspartners. Men den största delen av upplevelsen står du som deltagare för.

Gemenskap i naturen
Jag tror nämligen att det är själva gemenskapen som skapas i naturen som kommer att vara en av de främsta anledningarna till att många väljer att komma tillbaka nästa år. För jag är övertygad om att Höga Kusten Hike kommer att bli en utmaning och upplevelse under många år framöver.

En chans att få andrum
Men framförallt hoppas jag att Höga Kusten Hike kommer ge dig tid att gå ner i varv. Att Höga Kusten Hike blir ett tillfälle för dig att umgås med vänner, familj eller kollegor – utanför den tidspressade och effektiviserade tillvaro vi många kallar för vardag. Men även att Höga Kusten Hike kan förse dig med bristvarorna tid för dig själv och tid för eftertanke.

“Vi hoppas att Höga Kusten Hike kan förse dig med bristvarorna tid för dig själv och tid för eftertanke”

Vi har lagt vandringen förbi några av mina och några av mina vänners absoluta smultronställen i Höga Kusten. Jag är själv uppvuxen i Örnsköldsvik, Höga Kusten, och har spenderat mängder med tid i dessa områden.

Skratt och Gråt. Monotoni och Omväxling
Att få vandra i detta världsunika område i långsamt tempo, utan en styrande almanacka, skänker mig en inre och yttre frihet. I vandringens frihet uppkommer skratt och gråt, monotoni och omväxling, ensamhet och delande. Jag lever.

Det var under en av dessa vandringar jag fick iden kring att arrangera en vandring genom dessa områden. Att få dela dessa platser och känslor med fler.

Nu har drömmen blivit till verklighet och jag längtar till att få se fler människor skapa sina egen uppfattning om denna vackra plats.

Välkomna till Höga Kusten!
Jag hoppas vi får möjlighet att ses.
/ Jerry