Hoga Kusten Hike pa SVT

Höga Kusten Hike har inte bara på kort tid blivit Sveriges näst största vandringsarrangemang. Höga Kusten Hike har även blivit uppmärksammat av olika media. De lokala dagstidningarna Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen 7 följde vandringen med stort intresse, så även riksmedia såsom Expressen, SVT och Visit Sweden.

Det gör oss riktigt glada att lokalpressen visade så stort intresse för Höga Kusten Hike. Med reportrar på plats gav de en bra bild av denna världsunika vandring. Det gör oss extra stolta att även rikspressen blev så pass intresserade av Höga Kusten Hike.

Den svenska dagstidningen Expressen tyckte att Höga Kusten Hike lät så intressant att de skickade en av sina journalister upp för Skuleberget för att uppleva målgången. Visit Sweden, ja de blev än mer intresserade och valde att delta under hela vandringen. Innan alla deltagare hade gått imål hade ryktet om Höga Kusten Hike även spridit sig till SVT som snabbt var på plats med en reporter.

Detta gör oss såklart både stolta och riktigt glada. Inte bara för att det är ett bevis på att Höga Kusten Hike håller hög standard utan främst för att dessa rapporter hjälper till att få ännu fler att upptäcka denna vackra del av Sverige.
——————————————————————————————————-

SVT

SVT och MittNytt kom förbi och filmade i samband med Höga Kusten Hike. De var väldigt imponerade av det ökade antalet vandrare i Höga Kusten och undrade varifrån den stora ökningen kom från. Om du läser detta vet du svaret.

Expressen

Tidningen Expressen skickade en av sina journalister upp för Skuleberget, platsen där Höga Kusten Hike går imål. De blev riktigt imponerade. Så pass imponerade att de lade in Höga Kusten Hike som en “måste göra aktivitet” i deras stora sommarbilaga “SommarSverige 2013”. Såhär beskriver Expressens journalist vandringen upp för Skuleberget:
Jag står på världens högsta marina kustlinje och den milsvida utsikten är obeskrivlig och många gånger vackrare än jag hade kunnat föreställa mig. Där och då kan jag inte låta bli att fråga mig varför jag inte besökt Höga kusten tidigare.”
– Tips på vacker Hajk >>

Visit Sweden

Visit Sweden blev så glada när de fick höra om Höga Kusten Hike att de själva kom upp för att delta. Efter vandringen skrev de en rapport om vandringen som publicerades på Visit Swedens officiella sida om Friluftslandet Sverige. Här är deras två rapporter från Höga Kusten Hike.
– The High Trail to Hiking >>
– High Expectations at Skuleberget >>

Några av pressklippen från Höga Kusten Hike.

Hoga Kusten Hike i Pressen