hoga_kusten_hike 2013

Höga Kusten Hike 2013 var den första upplagan av Höga Kusten Hike. Totalt deltog 120 vandrare från hela 10 länder. Solen strålade och bjöd på ett fantastiskt vandringsväder med många härliga mat- och badpauser. Av de 120 vandrarna genomförde majoriteten av vandrarna utmaningen på tre dagar. Sex personer gick på två dagar och två personer vandrade igenom Höga Kusten på endast en dag.

Vädret var det stora samtalsämnet inför Höga Kusten Hike 2013. Skulle regnet hålla i sig eller skulle solen komma några dagar tidigare än rapporterat? SMHI och YR tävlade i att ändra sina prognoser in till de sista skälvande timmarna. Resultatet – ett fantastiskt vandringsväder och en strålande sol.

Deltagare från hela världen

Deltagarna i den första upplagan av Höga Kusten Hike kom från alla håll och kanter. De länder som var representerade var Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Tyskland, England, Scotland, Australien och USA. De yngsta deltagarna var 5 år gamla och den äldsta deltagaren var 70 år. Detta skapade en helt fantastisk stämning.

Deltagarna kunde inte enas!

På frågan vad som var bäst med Höga Kusten Hike var svaren lika många som deltagarna. Samtliga deltagare var överens om att det var själva kombinationen av naturen och gemenskapen som var höjdpunkten. Men däremot gick det inte att bli eniga om vilken av etapperna som var mest spännande att uppleva. Bergsälskande vandrare menade att Stampberget, Slåttdalsberget och Skuleberget med sina makalösa utsikter var den största behållningen. De fick snart mothugg av vandrare från Centraleuropa (Holland och Tyskland). Dessa ansåg att den täta mytomspunna Skuleskogen var en självskriven vinnare. Innan de hann avsluta meningen kom ytterligare en åsikt – kuststräckan mellan Tärnättholmarna och Kälsviken.

Foton från Höga Kusten Hike 2013

På vår facebook sida har vi samlat foton från Höga Kusten Hike. Här hittar du både foton från leden samt på några av devandrare som bidrog med en härlig stämning. Har du foton som du vill dela med dig av, kontakta oss gärna på hogakustenhike@gmail.com.
Foton Från Höga Kusten Hike 2013 >>
Foton på deltagare på Höga Kusten Hike 2013 >>

hoga kusten hike 2013