Home PageFörberedelserPlanera vandringen

Planera vandringen

För att underlätta din vandringsplanering och för att undvika trängsel vid tältplatserna har vi satt samman tips på hur långt du bör vandra och vilken tältplats som passar just dig bäst. Självklart kan du tälta på vilken tältplats du vill, men klicka gärna på din starttid nedan för att se vilken plats vi rekommenderar just dig.

Hur många dagar tar äventyret?

Vi skulle rekommendera att du ger dig själv två eller tre dagar, vilket innebär en eller två övernattningar i tält. Det ger dig tillräckligt med tid för att kunna stanna upp och njuta av omgivningen. Att kunna sträcka ut sig på en solvarm klippa eller lägga sig ner i blåbärsriset och se hur vinden smeker trädtopparna är oväntat skönt. Att kunna stanna upp en timma för att ta ett dopp i det blå. Anledningarna till att ta det lugnt är.

Startgrupper

Klicka på din startgrupp för att få tips om tältplatser som passar dig – oavsett om du planerar att gå under ett dygn eller övernatta en alternativt två nätter. Tiderna nedan motsvarar när bussar lämnar FriluftsByn för transport till Starten. Transport till Start tar ca 30 minuter och du beräknas kunna ge dig ut på leden cirka 45 minuter efter att bussen lämnat FriluftsByn.