Home PageFörberedelserPacklista

Packlista

Inför Höga Kusten Hike kan det vara bra att börja planera din packning i god tid. Börja med satt skriva ner det du planerar att ta med dig och provpacka sedan ryggsäcken. Se även till att ge dig ut och vandra med den utrustning som du planerar att bära med dig under äventyret. Vi rekommenderar att du i alla fall har fem mil i benen innan du ger dig iväg upp till Höga Kusten.

För att få med dig allt vi rekommenderar att du bär med dig under Höga Kusten Hike behöver du en ryggsäck mellan 50 och 70 liter. Den lägre volymen förutsätter att ni är minst två personer som delar på tält och köksutrustning. Här följer vad vi tycker att du bör ta med dig ut i vildmarken.

packlista hoga kusten hike

PÅ KROPPEN

T-shirt / Underställströja
Byxor
Långkalsonger
Tröja / Fleecejacka
Regnjacka
Regnbyxor
Värmejacka
Ryggsäck
Kängor

mat hoga kusten

MATLAGNING

Kök
Mat (7 måltider ingår)
Gas (Delas ut vid start)
Bestick + Kåsa
Drickflaska/Thermos
Kniv
Godis, Snacks el. Korv
“Stärkande dryck”
Kaffe / Tea

talta hoga kusten

ÖVERNATTNING

Sovsäck
Tält
Liggunderlag
Pannlampa
Batterier
Toalettpapper
Hygien artiklar

packlista ovrigt

ÖVRIGT

Mössa
Solglasögon
Fingervantar
Tunna sockar
Tjockare sockar
Kompass
Vandringsstavar
Första Hjälpen Kit.

Tips på klädsel för Höga Kusten Hike

jacka for winter classic

Keb Jacka
Fjällräven

Välventilerad jacka i stretch och slitstark G-1000 Eco. Stormhuva, ventilationsöppningar, två bröstfickor och ärmficka.

Tips på utrustning för Höga Kusten Hike

Tips på köksutrustning för Höga Kusten Hike

Klädsel på kroppen

Längst under har du ett par kalsonger eller underbyxor. Utanpå ett par vandringsbyxor, förslagsvis ett par så kallade zip-off byxor som enkelt kan görs om till ett par shorts samt en underställströja/ skjorta. Är det något kyligare i luften är det skönt med en fleecetröja. När det blåser eller regnar behöver du en skaljacka/regnjacka och regnbyxa.

Klädsel i ryggsäcken

Förutom de kläder som du har på dig när du startar vandringen är det bra att packa ner ett underställ för kyliga kvällar och mornar. Tre par sockar, två par underbyxor, mössa och vantar.  Ett par sandaler kan även komma till nytta för att lufta fötterna när du slagit läger.

Övernattning

För att sova gott behöver du en sovsäck som klarar +5 grader, ett liggunderlag samt ett tält. En rättvis fördelning brukar vara att en person bär tältet och vandringspartnern bär kök och lite mer mat.

Mat och Dryck

Då du tillagar mat själv behöver du ett kök, kastrull, djuptallrik, kåsa och bestick. Tändstickor eller tändare och en disksvamp är även värdefulla småsaker. Bränsle i form av gas får du på plats, behöver du annan typ av bränsle behöver du ta med det själv.

I deltagandet ingår frukost, lunch och middagspaket. När du ger dig ut på vandringen får du med dig mat för två dagars vandring. Om du går vandrar under tre dar kan du fylla på mat längst leden. Du kommer dock bli sugen på något extra gott så passa även på att packa med lite fika och mellanmål, extra energi samt kaffe eller te.

Hygien

Ta med dig necessären men fyll den bara med det absolut nödvändigaste. Tandborste, tandkräm, liten handduk, tvål samt en liten fällkniv med sax är alltid bra att ha.

Säkerhet och orientering

Med ett första förbands-kit, skavsårstejp samt plåster är du utrustad om olyckan skulle vara framme. Även om nätterna är ljusa kan det även vara bra att ta med en pannlampa med nya batterier. Karta ingår i deltagandet, däremot kan det vara bra att ta med sig en kompass – även om all vandring sker på välmarkerade leder.

Det är inte svårt!

Den här listan kanske får det att låta som att vandringen är komplicerad eller som att du behöver vara någon form av friluftsexpert. Så är såklart inte fallet. Har du inte all utrustning kan du säkert låna viss utrustning av vänner och bekanta. Se bara till att du bekantat dig med din utrustning. Det är alltid bra att till exempel träna på att sätta upp tältet.

Du hittar utrustningen hos Naturkompaniet

Naturkompaniet har ett bra sortiment av friluftsutrustning. Med 31 butiker runt om i Sverige finns det säkert en butik nära dig där du kan få hjälp samt klämma och känna på produkterna. Du kan även beställa från deras hemsida.
– Naturkompaniet (Extern Länk) >>


Vandringsutrusting Naturkompaniet