Home PageAnmälanRegler

Regler

När du ger dig ut på Höga Kusten Hike är du själv ansvarig för dig själv samt den utrustning du behöver för att klara dig i vildmarken. För att säkerställa din trygghet har vi satt samman en utrustningslista med sådant som vi starkt rekommenderar att du tar med dig för att vandringen skall bli så säker som möjligt.

Vi förser dig med frukost, lunch, middag, gas samt karta med ett vandringspass som du stämplar vid vandringens tre check-points. Checkpointen vid Tärnättholmarna är bemannad med sjukvårdspersonal som kan hjälpa till vid skador och eventuella skavsår.

Nödvändig personlig utrustning

Tält, liggunderlag och sovsäck.*
Kök och bränsle.
Karta och Kompass
Mössa och vantar
Vind och vattentät Jacka.
Vindtäta byxor.
Första förband.

*Om du planerar att genomföra Höga Kusten Hike på ett dygn så är inte tält, liggunderlag och sovsäck nödvändig utrustning. Däremot bör du medföra förstärkningsplagg som håller dig varm om olyckan skulle vara framme.

Övernattning

All övernattning under Höga Kusten Hike sker i tält. Tältning måste ske på utmarkerade tältplatser och restriktionerna för tältning i Skuleskogens Nationalpark måste respekteras. Vi rekommenderar att du planerar hur många dar du vill vandra på och därefter tittar på våra tips på tältplatser givet just din vandringsplan. Du hittar förslag på tältplatser här:
– Planera vandringen. >>

Nyttjande av stugor

Det är tillåtet att söka skydd i stugorna i Skuleskogens Nationalpark däremot är det inte tillåtet att övernatta, laga mat eller låna utrustning från stugorna.

Nyttjande av toaletter

Det är tillåtet att använda de toaletter som finns i nationalparken.

Nedskräpning

Det är absolut förbjudet att lämna skräp längst leden, vid checkpoints, stugplatser eller vindskydd. Skräp kan enbart lämnas in vid Entre Syd samt vid Målgång.

Stämpling

Du måste passera vandringens tre checkpoints och erhålla stämplar vid respektive checkpoint. Ett fullstämplat vandringspass måste kunna visas upp vid målgång.

Ändringar

När du väl köpt din biljett kan vi inte garantera att du kan ändra starttid. Anmälan är inte avbokningsbar men du kan teckna försäkringen Starktlar hos Folksam för 150 kronor. www.startklar.nu. Du kan även erbjuda någon att köpa din biljett på vår facebook sida.

Överträdelse

Om någon av ovan regler överträds kommer du inte kunna kvittera ut någon Höga Kusten Hike diplom vid målgång. Det vore ju tråkigt, eller hur.

Hoga Kusten Hike - Lugnet